Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán

Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán

A korábbi évekhez hasonlóan a négy zentai középiskola végzős diákjai az idén is részt vettek a Ballagók tánca elnevezésű rendezvényen. A narancssárga és fekete pólót viselő diákok a városháza előtt gyülekeztek.

A fiatalokat Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötte, aki sok sikert kívánt nekik az érettségihez, a kiválasztott főiskolai, egyetemi karra való beiratkozáshoz, vagy a megfelelő munkahely megtalálásához.

— Soha ne feledkezzetek meg az iskolátokról és az ott kapott útravalóról, a tanulmányaitok befejezése után pedig minél többen térjetek vissza a szülőhelyetekre, hogy a megszerzett tudással ezt a közösséget gazdagítsátok és gyarapítsátok — üzente a polgármester.

Az esemény évekkel ezelőtt Ljubljanából indult, kezdetben a környező országok csatlakoztak hozzá, ma pedig már Európa-szerte több százezren táncolnak együtt a meghatározott napon és időben Johann Strauss A denevér című művének nyitányára. A Ballagók tánca nem csak egy jó szórakozás, hanem kísérlet is arra, hogy megdöntsék a világ legtömegesebb szimultán tánca kategóriában a Guiness-rekordot.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán
Riport
Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán
Riport
Facebook

Támogatóink