home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán
Tóth Lívia
2017.05.19.
LXXII. évf. 20. szám
Táncoltak a ballagó középiskolások Zentán

A korábbi évekhez hasonlóan a négy zentai középiskola végzős diákjai az idén is részt vettek a Ballagók tánca elnevezésű rendezvényen. A narancssárga és fekete pólót viselő diákok a városháza előtt gyülekeztek.

A fiatalokat Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötte, aki sok sikert kívánt nekik az érettségihez, a kiválasztott főiskolai, egyetemi karra való beiratkozáshoz, vagy a megfelelő munkahely megtalálásához.

— Soha ne feledkezzetek meg az iskolátokról és az ott kapott útravalóról, a tanulmányaitok befejezése után pedig minél többen térjetek vissza a szülőhelyetekre, hogy a megszerzett tudással ezt a közösséget gazdagítsátok és gyarapítsátok — üzente a polgármester.

Az esemény évekkel ezelőtt Ljubljanából indult, kezdetben a környező országok csatlakoztak hozzá, ma pedig már Európa-szerte több százezren táncolnak együtt a meghatározott napon és időben Johann Strauss A denevér című művének nyitányára. A Ballagók tánca nem csak egy jó szórakozás, hanem kísérlet is arra, hogy megdöntsék a világ legtömegesebb szimultán tánca kategóriában a Guiness-rekordot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..