home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Táncoló fiatalok a Népkörben
Nyúl Sámuel
2024.04.28.
LXXIX.. évf. 17. szám
Táncoló fiatalok a Népkörben

Több éves hagyomány a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvény, melyet idén a tánc világnapjához közeli időpontban, április 27-én tartottak meg. A Regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozó mintegy 200 fiatal fellépőt vonzott Szabadkára, akik Újvidékről, Ludasról, Topolyáról, Horgosról érkeztek, de a házigazda egyesület három csoportja is színpadra állt. A Népkör nézőtere megtelt a lelkes közönséggel.

A Táncoló tavasz program jó alkalom arra, hogy a környékbeli gyermek, illetve ifjúsági táncegyütteseket meghívjuk a Népkörbe. Ez nem verseny, hanem egy találkozó, ahol a fiatalok jól érzik magukat. Bemutatják, milyen táncokat tanultak, majd a táncházban közösen szórakoznak – hangsúlyozta Bodrogi Hajnalka, a Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezetője.

Az elmúlt évben nagy érdeklődésnek  örvendett a népi kultúra, a néptánc mellett a népzene és a népi ének is. Azt hiszem, nagyon régen voltak ilyen sokan a csoportjainkban, úgy a gyermek, mint az ifjúsági kategóriában, aminek természetesen nagyon örülünk – nyilatkozta Szécsi Viktória, a Népkör MMK néptánc szakosztályának művészeti vezetője.

Kohajda Petra Stefánia, a Népkör fiatal néptáncosa még csak másfél éve táncol, de nagyon szereti, már várta a Táncoló tavasz rendezvényt. Azt is elárulta, hogy rábaközi táncokkal készültek, ami nagyon dinamikus és élvezete.

Gúbos Zoltán, a Kis virgonc táncegyüttes tagja a fellépés után elmondta, lassan 5 éve táncol. A találkozót lehetőségnek tartja arra, hogy barátkozzanak, és együtt táncoljanak a táncházban.

A műsort a Cseszák Zsombor és barátai zenekar kísérte.

Fényképezte: Nyúl Sámuel

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..