home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Táncházi követségben
Martinek Imre
2012.02.22.
LXVII. évf. 8. szám
Táncházi követségben

Mielőtt elköszöntünk volna egy időre egymástól...Mottó: ''Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, a másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.” (Paulo Coelho)Nemrégiben a belgrádi magyar nagykövetségen hangulatos farsangi táncházi mulatságot ren...

Mielőtt elköszöntünk volna egy időre egymástól...

Mottó: ''Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, a másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.” (Paulo Coelho)
Nemrégiben a belgrádi magyar nagykövetségen hangulatos farsangi táncházi mulatságot rendeztek. A javaslat Nikowitz Oszkár nagykövet úrtól érkezett, a szervezők pedig a Bánáti Újság tudósítóját is felterjesztették a meghívottak mintegy félszáz fős listájára. A házigazdák az alkalomhoz a népzenét, illetve annak fiatal éltetőit hívták segítségül: a furulyással kibővített óbecsei Fokos zenekart, illetve a topolyai Kisimre Árpádot és Kisimre-Szerda Annát. A hagyományos dunántúli, szilágysági és dél-alföldi táncokat hívták életre, ízelítőt adva a vállalkozó legényeknek Kalotaszeg táncdialektusának fortélyaiból. A társalgásra is fenntartott pihenőidőben Panna az egybegyűltekkel népdalokat tanított be. Az est zárópillanatait az egymástól elköszönők lelkéből felbuzogó kalotaszegi hajnali, no meg a kihagyhatatlan közös fotográfia tette teljessé. A kilátásba helyezett következő találkozó(k)ig.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..