Táncházi követségben

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Táncházi követségben

Mielőtt elköszöntünk volna egy időre egymástól...Mottó: ''Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, a másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.” (Paulo Coelho)Nemrégiben a belgrádi magyar nagykövetségen hangulatos farsangi táncházi mulatságot ren...

Mielőtt elköszöntünk volna egy időre egymástól...

Mottó: ''Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, a másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.” (Paulo Coelho)
Nemrégiben a belgrádi magyar nagykövetségen hangulatos farsangi táncházi mulatságot rendeztek. A javaslat Nikowitz Oszkár nagykövet úrtól érkezett, a szervezők pedig a Bánáti Újság tudósítóját is felterjesztették a meghívottak mintegy félszáz fős listájára. A házigazdák az alkalomhoz a népzenét, illetve annak fiatal éltetőit hívták segítségül: a furulyással kibővített óbecsei Fokos zenekart, illetve a topolyai Kisimre Árpádot és Kisimre-Szerda Annát. A hagyományos dunántúli, szilágysági és dél-alföldi táncokat hívták életre, ízelítőt adva a vállalkozó legényeknek Kalotaszeg táncdialektusának fortélyaiból. A társalgásra is fenntartott pihenőidőben Panna az egybegyűltekkel népdalokat tanított be. Az est zárópillanatait az egymástól elköszönők lelkéből felbuzogó kalotaszegi hajnali, no meg a kihagyhatatlan közös fotográfia tette teljessé. A kilátásba helyezett következő találkozó(k)ig.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink