Tánc és zene Kanizsamonostoron

Tánc és zene Kanizsamonostoron

Július 5-e és 11-e között tartják meg a bánáti Kanizsamonostoron a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület XVII. Gyermeknéptánctáborát. A részvevők Budapestről, a romániai Dettáról és több vajdasági helységből érkeztek.

A tábornak — táncosokkal, oktatókkal, zenészekkel együtt — mintegy 140 lakója van.

Az egybegyűlteket sem a hőség, sem az utána jövő lehűlés nem gátolta meg abban, hogy délelőtt, délután, de néha még este is ropják a táncot.

Az oviscsoport tagjai, mintegy húszan, most ismerkednek a sátorozás örömeivel, ezért az idén csak látogatóba és népi gyermekjátékokat gyakorolni jártak ki idősebb társaikhoz.

Az alsósok sárközi táncokat tanulnak Gazsó Tibor és Varga Viola irányításával, a felsősök és a középiskolások egyik csoportjának a budapesti Vörös Árpád és Pukli Gabriella kalotaszegi, a másik csoportnak pedig a szintén budapesti Vörös Eszter és Szimander Károly mezőföldi táncokat oktat.

A talpalávalóról Csonka Ferenc (hegedű), Marjovszky Endre (bőgő) és Rácz Vilmos (brácsa) gondoskodik, a citerásokat pedig Mihók Attila vezeti.

A tánc fáradalmait kézműves-foglalkozásokon (táblafestés, batikolás, ékszerkészítés, nemezelés, decoupage technika) pihenhetik ki a jelenlévők, este pedig szórakoztató csapatjátékokat, táncházat szerveznek nekik. 

A tábor hangulatát néhány fotóval kívánjuk érzékeltetni. A felvételek egy részét Tóth Ilona, a többit a táborba látogató szülők készítették.Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Tánc rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tánc és zene Kanizsamonostoron
Tánc
  • Csermák Zoltán
  • 2019.11.20.
  • LXXIV. évfolyam 46. szám
Tánc és zene Kanizsamonostoron
Tánc
  • MTI
  • 2019.10.28.
  • LXXIV. évfolyam 43. szám
Facebook

Támogatóink