home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Támogatásra pályázhatnak határon túli fiatal magyar vállalkozók
MTI
2016.06.17.
LXXI. évf. 24. szám

Hárommillió és hatmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a nemzetpolitikai információs rendszerben határon túli fiatal magyar vállalkozók — mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szilágyi Péter ismertette: a mezőgazdasági vállalkozások 3 és 4,5 millió forint közötti, egyéb vállalkozások 3 és 6 millió forint közötti összegre pályázhatnak. Nem határozzák meg, mire használhatják fel a pénzt a pályázók, viszont üzleti terv és pontos költségvetés szükséges a pályázat befogadásához — tette hozzá.

A tendereket július 15-éig lehet benyújtani a nemzetpolitikai információs rendszeren keresztül; mintegy ezer pályázatra számítanak, amelyek közül 100-130 lehet támogatásra alkalmas.

Mindennek a munkahelyteremtésen túl az a célja, hogy helyben tartsák a kárpát-medencei magyarságot — mondta Szilágyi Péter.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..