home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Támogatások, bővülő határátkelők és gyorsabb határátlépés
2023.02.21.
LXXVIII. évf. 7. szám
Támogatások, bővülő határátkelők és gyorsabb határátlépés

Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorának vendégeként elmondta, Magyarország továbbra is támogatja a határon túli magyar intézményrendszert, de ez a támogatás az idén valószínűleg nem lehet akkora, mint a korábbi években. A VMSZ elnöke ott volt Budapesten Orbán Viktor magyar kormányfő évértékelő beszédén, és találkozott a miniszterelnökkel. Ezen az eseményen hangzott el, hogy a nemzetegyesítés továbbra is prioritás marad az anyaország számára.

Pásztor István a határhelyzet kapcsán kitért a Béreg–Hercegszántó határátkelő bővítése, amely alkalmas lesz nagyobb tehergépjárművek fogadására, de bővítik a horgosi autópálya-határátkelőt is, és elkezdődnek a kelebiai átkelő bővítésének az előkészületei. A VMSZ elnöke arról is beszélt, hogy azon dolgoznak, hogy a Szabadka–Szeged vasútvonalon közlekedő vonalon a vonatok menetideje ne haladja meg a 40 percet. Megoldást keresnek arra, hogyan lehet gyorsabb az útlevélkezelés és a vámvizsgálat.

Hamarosan létrejön egy közös, szerb-magyar munkacsoport, amely javaslatot készít, miként lehetne megvalósítani a célt: a gyors határátlépést vasúton. Magyarországnak és Szerbiának erről megállapodást kellene aláírnia, és ennek legkésőbb ősszel kell megtörténnie.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..