home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Támogatás forgóeszközök beszerzésére és a fizetőképesség fenntartására
Pannon RTV
2021.07.23.
LXXVI. évf. 29. szám
Támogatás forgóeszközök beszerzésére és a fizetőképesség fenntartására

A gazdaság fizetőképességének és forgóeszközeinek megőrzésére irányuló pénzügyi támogatás törvénybe iktatásáról szólt Pék Zoltán a szerbiai parlament mai ülésén.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hangsúlyozta, szükség van erre a törvényre a koronavírus-világjárvány gazdaságra gyakorolt következményei miatt. Ezzel lefektetik a gazdasági szereplőknek megítélhető hitelek feltételeit. Pék Zoltán hozzátette, a törvény előírja, ki és milyen feltételekkel kaphat célirányos hitelt. A törvény részleteit ecsetelve Pék többek között rámutatott, hogy a törlesztési idő 48 hónap, az évi kamat szintje 1 százalék, és a hitel teljesen dinár alapú. A hitel minimális összege 1 millió dinár gazdasági szereplők esetében és 200 ezer dinár a vállalkozók, szövetkezetek esetében.

Fotó: Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..