home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Támogatás a szórványnak
(tv.)
2005.07.20.
LX. évf. 29. szám

Nagybecskereken, július 15-én, pénteken a Petőfi Művelődési Egyesületben átadták a Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös adományát. A műszaki lehetőségek javítására szolgáló számítógép- és szoftver-csomagokat, digitális diktafonokat, lézernyomtatókat és más...

Nagybecskereken, július 15-én, pénteken a Petőfi Művelődési Egyesületben átadták a Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös adományát. A műszaki lehetőségek javítására szolgáló számítógép- és szoftver-csomagokat, digitális diktafonokat, lézernyomtatókat és más eszközöket hat kistérség, illetve szórványközösség magyar médiuma kapta meg. A támogatásból részesült még a Szabadkai Rádió magyar szerkesztősége, a Magyar Szó és a Hét Nap is. A műszaki csomagokat Varga László, az MNT jegyzője adta át a kistérségi médiumok képviselőinek.
- A Magyar Nemzeti Tanács megalakulása óta arra törekedett, hogy a törvény által hatáskörébe tartozó négy területen, nevezetesen az oktatás, a kultúra, a tájékoztatás és a hivatalos nyelvhasználaton kívül, minden olyan lehetőséget megpróbáljon megragadni, amely valamilyen módon hozzájárulhat a vajdasági magyarság boldogulásához - mondta Varga László, az MNT jegyzője.
Az eszköztámogatásban a Tordai Újság, a Muzslyai Újság, a Pancsovai Televízió Magyar Percek, a Székelykevei Igaz Szó, a Hódsági Rádió Magyar Adása és az Apatini Rádió Magyar Adása részesült. A Muzslyai Újság nevében Kovács László fő- és felelős szerkesztő, a Tordai Újság nevében Lázár György lapmenedzser, a Hódsági Rádió Magyar Adásának nevében Milan Novakoviæ igazgató és Blagojeviæ Mária, a magyar műsor szerkesztője, a Székelykevei Igaz Szó nevében Mlekov Ernő főszerkesztő, az Apatini Rádió Magyar Adásának nevében pedig Jovan Backoviæ igazgató, Jelisaveta Prelèeæ fő- és felelős szerkesztő, valamint Horváth Katalin, a magyar műsor szerkesztője vette át a műszaki felszerelést.
A tavalyi év folyamán sor került egy együttműködési megállapodás aláírására a a Magyar Nemzeti Tanács és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium között, s hála ennek, jelentős összegű támogatás érkezett a Vajdaságba - hangzott el az ünnepélyes átadáson. Ennek a támogatásnak a keretében jöhettek létre az úgynevezett eMagyar-pontok is, amelynek köszönhetően tizenkilenc vajdasági helységben díjmentesen vagy némi hozzájárulással internetes hozzáférhetőséget biztosítottak. Ennek a támogatásnak a része - a médiumok eszköztámogatásán, illetve az eMagyar-pontokon kívül - a Kistérségi Hírmondó című hírportál létrehozása is. Csanádi Attila, az MNT intézőbizottságának informatikai megbízottja elmondta, hogy a hírportál a szórványközösségek közös hírpontja lesz. A Kistérségi Hírmondó jelenleg a www.mntorg.yu/hirmondo honlapon olvasható, de hamarosan hozzáférhető lesz a www.hirmondo.info címen is - mondta Sinkovits Béla, a Kistérségi Hírmondó működéséről szólva.
A kistérségi médiumok nevében Balassa Julianna, a Pancsovai Televízió Magyar Percek műsorának szerkesztője mondott köszönetet a műszaki felszerelésért.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..