home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Támogatás a második és harmadik gyermek után
Szerbiai RTV
2021.12.29.
LXXVI. évf. 52. szám
Támogatás a második és harmadik gyermek után

A 2022 január elseje után születendő második és harmadik gyermek után 100 ezer dinár egyszeri támogatást kapnak a családok az államtól - ez a döntés született szociális kérdésekkel illetékes bizottság ülésen.

Ratko Dmitrović demográfiával megbízott miniszter a parlamenti bizottság ülésén elfogadta a módosításokat, amelyekkel a gyermekkel rendelkező családok segítését határozza meg. Emellett érvényben marad az, hogy a második gyermekét szülő anya két éven keresztül havi 10 ezer dinárra jogosult, a harmadik gyerek után pedig továbbra is havi 12 ezer dinárt kap a család, 10 éven keresztül. Azok az édesanyák, akik ikreket szülnek, egyszeri 400 ezer dináros segélyt kapnak, míg hármas ikrek esetében ez az összeg 500 ezer dinár lesz. A témáról a parlament mai ülésén szavaznak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..