Tamburafesztivál volt Nagybecskereken

Tamburafesztivál volt Nagybecskereken

A tambura, töktambura, timbora, avagy a közönséges kis tambura, amelyet a délszlávok tamburicának hívnak, feltehetően azt a perzsa eredetű hangszert jelöli, amely a magyar népzenébe közvetlenül a törököktől, vagy a török elől menekülő délszláv népességtől kerülhetett e térségre.

Annak érdekében, hogy a fent említett hangszerek és dallamaik ne vesszenek feledésbe IV. Városi Tamburafesztivált szerveztek Nagybecskereken.
A szervezők elmondták, hogy a fesztivál egy kulturális és hagyományőrző rendezvény, amelynek fő célja, hogy bemutassa, ápolja és továbbadja a Bánság ezen területéről eredő szokásokat, hagyományokat. Hozzáfűzték még: noha az országban, így a községben uralkodó áldatlan gazdasági helyzet miatt csökken a támogatottság, a fesztivál mégis túlszárnyalta önmagát.
A három napig tartó esemény alatt a közönséget a helybéli tamburazenekarok, az újvidéki The ĐerdaNS és a szenttamási Banda Drvena fellépései szórakoztatták, a legkisebbeknek pedig a bohóc bácsi vidám és színes műsorral kedveskedett. Sajnos, a Garavi Sokak együttes fellépése a rossz időjárás miatt elmaradt, de ennek ellenére is több százan voltak kíváncsiak a IV. Városi Tamburafesztiválra, amelynek fő védnöke ezúttal a Telekom Srbija távközlési vállalat volt.

 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink