home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Tanács elektronikus szavazás útján lebonyolított harminckettedik üléséről
MNT
2022.07.16.
LXXVII. évf. 28. szám
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Tanács elektronikus szavazás útján lebonyolított harminckettedik üléséről

A 35 tanácstag közül az online szavazáson 31 tanácstag vett részt, és 71 napirendi pontról hozott döntést. A 2022. július 15-én, 15 óráig beérkezett szavazatok alapján a testület minden napirendi pont elfogadásakor határozatképes volt, 43 napirendi pontot egyhangúlag, 28-at pedig minősített szavazattöbbséggel fogadott el.

A Magyar Nemzeti Tanács harminckettedik elektronikus ülésén jóváhagyta Topolya Község Művelődési Háza új alapszabályát, amely dokumentum elfogadásával bezárul a Magyar Nemzeti Tanács bejegyzése az intézmény alapítójaként az intézmény alapokmányaiba, valamint Topolya Község Múzeuma 2023. évi munka- és pénzügyi tervét, továbbá a Zentai Történelmi levéltár 2023. évi munkatervét.

A tanácstagok jóváhagyták a Végrehajtó Bizottságnak a nagybecskereki Sonja Marinković és a nagykikindai Fejős Klára általános iskolák iskolaprogramjának véleményezése kapcsán hozott döntéseit is, de jóváhagyták a testületnek a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, továbbá a hajdújárási Petőfi Sándor, az oromhegyesi Arany János, a temerini Kókai Imre, az újvidéki Ivo Lola Ribar, a pancsovai Testvériség–egység, a szabadkai Jovan Mikić, az újvidéki Petőfi Sándor és a tiszakálmánfalvai Ivo Andrić általános iskolák, valamint a Nagybecskereki Gimnázium, a nagybecskereki Jovan Trajković Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, az Óbecsei Gimnázium és a nagykikindai Nikola Vojvodić Középiskolai Diákotthon igazgatóválasztási eljárása kapcsán hozott záradékait is.

Jóváhagyásra kerültek a Végrehajtó Bizottságnak a zichyfalvai Boldog Gyermekkor Iskoláskor Előtti Intézmény, a torontálvásárhelyi Moša Pijade, a kisoroszi Gligorije Popov, a szajáni Móra Károly, a nagykikindai Fejős Klára, a padéi Szervó Mihály általános iskolák, továbbá a Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon és az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Iskola igazgatóbizottsági, illetve iskolaszéki tagcseréjének eljárása kapcsán hozott döntései.

A Magyar Nemzeti Tanács jóváhagyta a Végrehajtó Bizottságnak a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola átképzésre, pótképzésre és specializációra vonatkozó beiratkozási tervének véleményezése kapcsán hozott záradékát.

A testület jóváhagyta a Végrehajtó Bizottságnak azokat a döntéseit is, amelyeket a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitása kapcsán hozott a szabadkai Október 10-e, a magyarcsernyei Petőfi Sándor (központi épület és tóbai kihelyezett tagozat), a tornyosi Tömörkény István (kevi kihelyezett tagozat), a székelykevei Žarko Zrenjanin, az újvidéki Petőfi Sándor, a szerbittabéi Miloš Crnjanski (központi épület és tamásfalvai kihelyezett tagozat), a csókai Jovan Popović (központi épület és feketetói kihelyezett tagozat), a bezdáni Iskola Testvériség–egység, a Banatsko Karađorđevó-i Nikola Tesla (tordai Ady Endre kihelyezett tagozat), a zombori Testvériség–egység, a gunarasi Dózsa György, a hajdújárási Petőfi Sándor (központi épület, valamint királyhalmi és noszai kihelyezett tagozat), a torontálvásárhelyi Moša Pijade, a nagybecskereki Szervó Mihály (Szervó Mihály utcai kihelyezett tagozat), az óbecsei Zdravko Gložanski, a szabadkai Ivan Goran Kovačić, a bajmoki Vuk Karadžić, a nemesmiliticsi Testvériség– egység, a zichyfalvai Dositej Obradović (ürményházi kihelyezett tagozat), az adai Cseh Károly (törökfalui, völgyparti és Lenin utcai kihelyezett tagozat), a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj (központi épület és oroszlámosi kihelyezett tagozat), a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj (adorjáni és martonosi kihelyezett tagozat), a bajsai Testvériség– egység, a bácsföldvári Svetozar Marković és a szabadkai Kizur István általános iskolák ügyében.

A Végrehajtó Bizottság döntései alapján előzetes jóváhagyásra került: a belgrádi Gerundium Kft. hetedik osztályos biológia egyéb taneszköze, a belgrádi Klett Kiadó Kft. gimnáziumi harmadik osztályos képzőművészeti kultúra tankönyve, a Belgrádi Tankönyvkiadó Intézet nyolcadik osztályos magyar nyelv és irodalom tankönyve, a belgrádi Klett Kiadó Kft. gimnáziumi harmadik osztályos biológia tankönyve, a belgrádi Bigz Kiadó Kft. ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos biológia egyéb taneszköze.

A Magyar Nemzeti Tanács jóváhagyta a Végrehajtó Bizottságnak: a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatóválasztási, valamint a Regionális Kreatív Műhely igazgató- és felügyelőbizottsági tagcseréjének eljárása kapcsán hozott döntéseit, de támogatta a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium kiadványok felvásárlására kiírt pályázatával és a Versec városi kulturális pályázattal kapcsolatban hozott záradékokat is.

A Nagybecskerek városi egyik utca elnevezése kapcsán hozott végrehajtó bizottsági döntést is jóváhagyta a testület.

A tanács harminckettedik elektronikus ülésén végül jóváhagyta a Végrehajtó Bizottságnak az Inđija Községi Nemzetek Közötti Viszonyügyi Tanácsba kinevezendő tagok javaslatával kapcsolatban hozott záradékát is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..