home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Szűrővizsgálatok a Szabadkai Közkórházban
2024.09.20.
LXXIX. évf. 38. szám
Szűrővizsgálatok a Szabadkai Közkórházban

A lakosság nagy érdeklődésére való tekintettel az Egészségügyi Minisztérium vasárnap folytatja a szűrővizsgálatokat. 2024. szeptember 22-én 8-tól 17 óráig a Szabadkai Közkórház poliklinikai részlegének belgyógyászati osztályán szervezik meg a vizsgálatokat, melyeken azok a polgárok is részt vehetnek, akiknek nincs egészségbiztosításuk.

Ez alkalommal a következő vizsgálatokat végzik:

— alapvizsgálatok (általános orvosi vizsgálatok: vérnyomás, pulzus, EKG, ha szükséges), a laborvizsgálatok közül pedig teljes vérkép, biokémiai elemzés, CRP-, LDH-, ferritin-, transzamináz-, bilirubin- és vasszint, a tumormarkerek közül: CEA, CA 19-9, és ha szükséges, alfa-fetoprotein,

— gasztroenterológiai vizsgálat,

— hematológiai vizsgálat.

Azokat, akiknél rendellenesség merül fel, már a következő hét folyamán elküldik további kivizsgálásra.

A minisztérium ezúttal is arra biztatja a lakosságot, hogy vegyen részt ezeken a vizsgálatokon, így járulva hozzá az általános egészségmegőrzéshez.

Saša Dželebdžić, a Szabadkai Közkórház megbízott igazgatója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..