home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Szurkoljunk Ivánovics Viktornak!
Csermák Zoltán
2016.11.29.
LXXI. évf. 47. szám
Szurkoljunk Ivánovics Viktornak!

Az elődöntők végeztével a Fölszállott a páva versenyzői a középdöntőkben mérik össze tudásukat. December 2-án négy, egy hétre rá két külhoni indulónak, együttesnek szurkolhatunk. A Délvidéket Ivánovics Viktor tamburás  képviseli az első középdöntőben.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseit pedig a december 16-i döntőben választják ki. A 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok; valamint a néptáncegyüttesek.

Már az első középdöntő izgalmasnak ígérkezik. A délvidéki Újvidéket képviselő Ivánovics Viktor tamburás (hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában) az első elődöntőből jutott előrébb, s a Pusztináról érkező Bálint Róberttel (furulya) is versenghet. A mérai Cifra Néptánccsoport hazai táncainak színvonalas előadásával vívta ki a további szereplés jogát. Az erdélyi táncos lábú ifjak is számolhatnak külhoni konkurenciával, hiszen a néptáncegyüttesek közül maximális pontszámot elérő, gömöri táncokat járó felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttessel kell megmérkőzniük.

Rá egy hétre a széki dalokat éneklő székelyföldi Cickom Énekegyüttes szerepelhet a középdöntőkben, ők a zsűri által kiosztott szabadkártya révén érdemelték ki a további versenyzést. A moldvai Trunkban élő Gyúr Gabriella (énekes szólista) a legmagasabb, 60 ponttal alapozta meg hírnevét.

Adás: 2016. december 2., december 9. (Duna 19.30)
Ismétlés: másnap (Duna World 2.30)    
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..