home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szövetségben a polgárokkal
( T. T. )
2006.11.29.
LXI. évf. 48. szám
Szövetségben a polgárokkal

- Támogatók hosszú sora a VMSZ székházában (Szabó Attila felvétele)Pénteken a Vajdasági Magyar Szövetség megkezdte választási kampányát, melynek folyamán mintegy 100 magyarlakta településre látogatnak el. Kasza József pártelnök hangsúlyozta: a VMSZ önállóan indul a választásokon, 5-8 parlam...

- Támogatók hosszú sora a VMSZ székházában (Szabó Attila felvétele)

Pénteken a Vajdasági Magyar Szövetség megkezdte választási kampányát, melynek folyamán mintegy 100 magyarlakta településre látogatnak el. Kasza József pártelnök hangsúlyozta: a VMSZ önállóan indul a választásokon, 5-8 parlamenti hely megszerzésére számítanak, s úgy ítélik meg, hogy nem pártokkal, hanem a választókkal kell szövetséget kötniük. A VMSZ nem ígérget, hanem olyan programot kínál, amely a választópolgárokkal közös érdekeket képvisel. A 250 nevet tartalmazó listán 16 tudományok doktora és magiszter szerepel, 156-an felsőoktatási végzettségűek, valamint az ifjúsági és a középkorosztályba tartozók közül is jelentős számban képviseltetik magukat a választási listán - a 35 évnél fiatalabbak 77-en vannak, a hölgyek pedig 81-en.
- A politikai tevékenységet nemcsak a kampány ideje alatt kell folytatni, nemcsak akkor kell találkozni a választópolgárokkal. Minden elképzelésünk nem vált ugyan valóra, de az eredmények nem maradtak el. Hogy nem valósult meg minden elképzelésünk, az nem rajtunk múlott, hanem a szerbiai politikai helyzet kuszáltsága, összefonódása, összetettsége okozta, hogy a kisebbségi elvárások a mai napig nem az európai normák szerint valósultak meg, mint ahogyan az egy fejlett társadalomban elvárható. Két nagyon jelentős dokumentum született a korábbi ciklusban: a kisebbségvédelmi és az omnibusztörvény. Ezzel szeretném érzékeltetni azt is, hogy a VMSZ tevékenységével nem önös érdekeket képvisel, hanem politikai irányvételével minden Szerbiában élő kisebbség problémájának a megoldását vállalja, és cselekvően közbenjár a problémák megoldása érdekében.
A párt mindent megtesz, hogy begyűjtse a 10 ezer aláírást, mert a 3 ezer aláírásról szóló határozat nem törvényes, és emiatt fennáll annak veszélye, hogy utólagos fellebbezés esetén a VMSZ képviselőit kizárnák a parlamentből. A párt kész az együttműködésre minden demokratikus erővel, amennyiben közösek az érdekek, ugyanakkor nem hajlandó összefogni azokkal a retrográd erőkkel, amelyek hozzájárultak a volt Jugoszlávia széteséséhez és a háborúhoz.
Varga László, a párt kampánystábjának szóvivője elmondta, hogy az elkövetkező négy héten keresztül - vasárnap kivételével - mindennap lakossági fórumokat tartanak, valamint minden pénteken 11 órakor sajtótájékoztatón számolnak be a sajtó képviselőinek a polgárokkal való találkozókon szerzett tapasztalatokról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..