home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szomszédolás
M. I.
2008.05.07.
LXIII. évf. 19. szám
Szomszédolás

Még egy pacimosoly a felvonulás előttGazdag művelődési és sportkínálattal rukkoltak ki a cserépaljai (Crepaja) rendezők az ortodox húsvét alkalmából. A helyi Sveti Sava Művelődési Egyesület szervezésében előbb Torontáludvar, Nagylajosfalva, Ferenchalom, Károlyfalva és Cserépalja települések...

Még egy pacimosoly a felvonulás előtt

Gazdag művelődési és sportkínálattal rukkoltak ki a cserépaljai (Crepaja) rendezők az ortodox húsvét alkalmából. A helyi Sveti Sava Művelődési Egyesület szervezésében előbb Torontáludvar, Nagylajosfalva, Ferenchalom, Károlyfalva és Cserépalja települések 7 és 15 év közötti korosztályának népi táncosai adták elő produkcióikat a helyi általános iskolában, majd a pár nappal későbbi folklortalálkozón a belgrádi Branko Cvetković, az óbecsei Đido és a nákófalvai Izvor művelődési egyesületek összeállítását is figyelemmel kísérhette a szép számú közönség. Fellépett a belgrádi KOLO nemzeti népitánc-együttes is. Kísérőrendezvényként a falu helyi közösségének épületében Szerbia amatőr képzőművészeinek munkáiból nyílt tárlat, melyen Széchenyi Jolán torontálvásárhelyi nyugalmazott képzőművész alkotásai is helyet kaptak. Az ötnapos rendezvénysorozat fénypontja -- többek megítélése szerint -- mégis a hagyományos, nemzetközi jellegű pejló- és fiákerszemle lett. Tizennegyedik alkalommal hozta össze azt a helybeli lókedvelők Lipicaner nevű egyesülete, szerencsésen ötvözve a szépséget és a hagyományt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..