home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szombaton temetik Pásztor Istvánt 
2023.11.01.
LXXVIII. évf. 44. szám
Szombaton temetik Pásztor Istvánt 

Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökét szombaton kísérik utolsó útjára a szabadkai Bajai úti temetőben. Búcsúztatására a Péits-kápolnában kerül sor 14 órakor. 

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ ideiglenes elnöke arról számolt be közösségi oldalán, hogy a temetésen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić köztársasági elnök, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a külhoni magyarság nevében és Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke, a párt nevében. 

Mint írta, ezt megelőzően szombaton 10 órakor Újvidéken, a Tartományi Képviselőház üléstermében kommemorációs ülést tartanak, hiszen Pásztor István volt a vajdasági parlament történetének leghosszabb ideig hivatalban levő elnöke, amire méltán volt büszke. A gyászülésen, a család kérésére, a parlament nevében Damir Zobenica alelnök, valamint Igor Mirović vajdasági kormányfő és dr. Bagi Boján, a VMSZ tartományi frakcióvezetője búcsúztatja.

Dr. Pásztor Bálint arra kérte édesapja tisztelőit, legyenek velük szombaton.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..