home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Sziveri János emlékezete
Kónya-Kovács Otília
2012.03.28.
LXVII. évf. 13. szám
Sziveri János emlékezete

Március 24-én Sziveri János-emléknapot tartottak Muzslyán. Az emlékezők a költő családi házánál gyülekeztek és megkoszorúzták az emléktáblát. Fekete J. József gondolatait Czirok Attila tolmácsolta, N. Czirok Ferenc Sziverinek ajánlott versét olvasta fel, a csókai Kónya Sándor versénekes pedi...

Március 24-én Sziveri János-emléknapot tartottak Muzslyán. Az emlékezők a költő családi házánál gyülekeztek és megkoszorúzták az emléktáblát. Fekete J. József gondolatait Czirok Attila tolmácsolta, N. Czirok Ferenc Sziverinek ajánlott versét olvasta fel, a csókai Kónya Sándor versénekes pedig a költő megzenésített versét adta elő.
A rendezvény a Magyar Házban folytatódott, ahol a Sziveri János nevét viselő Művészeti Színpad képzőművészeti pályázatainak a díjait is kiosztották. Az alsós diákok Tóth Béla verseit illusztrálták, a felsősök számítógépes grafikát készítettek, az ifjúsági korosztály pedig versklippel pályázott. A negyedikesek és ötödikesek közül a legjobb alkotásokat Szalma Eleonóra, Markó Laura, Kovács Emese, Rapos Emma és Varga Róbert készítette. A hetedikesek és nyolcadikosok mezőnyében díjat kapott Márki Béla, Szarvák Zoltán és Báló Anita. A zsűri tetszését Varga Roland versklipje nyerte meg, ebben a kategóriában őt jutalmazták.
A díjátadás utáni irodalmi est vendége Fekete J. József író, kritikus, publicista volt, az ő munkásságának szentelték a Sziveri János Művészeti Színpad gondozásában megjelenő Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat legújabb számát. A programban közreműködött a zombori Berta Ferenc Zsebszínház két vezetője, Győrfi Sándor és Győrfi Klára, Csík Mónika költő és Kónya Sándor versénekes, a moderátor Sándor Zoltán író, újságíró, a Sikoly folyóirat főszerkesztője volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..