home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Színházi premier
Tancsik Richárd
2022.02.22.
Színházi premier

A városháza médiaközpontjában jelentették be, hogy 2022. február 26-án lesz a Ne očajavajte nikad című előadás bemutatója a Jadran színpadán.

Miloš Nikolić, a Népszínház igazgatója örömmel adta hírül, hogy színpadra állítják Branislav Nušić Ne očajavajte nikad című drámáját, Olja Đorđević rendezésében és Ljubiša Ristović főszereplésével.

Olja Đorđević rendező a sajtó képviselőinek elmondta, kiemelt fontosságú számára, ha Szabadkán vihet színpadra darabot. Hangsúlyozta, a pandémia alatt nehéz volt a munka és a próbák összehangolása, de ahogy a darab címe is mondja, optimistának kell lenni. Kiemelte, Branislav Nušić olyan művét állítják színre, amely nem egy ismert darab a széles közönség körében. Ennek oka, hogy a szerző abban az időszakában írta, amikor családi tragédiák árnyékolták be az életét, és nem akart komédiával foglalkozni. A szövegkönyv az I. világháború után született, mely során Nušić elveszítette a fiát. Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy ez az egyik legkedvesebb szövegkönyve, mert ezzel a rendezési feladattal indult el a karrierje.

A darab férfi főszereplője, Ljubiša Ristović elmondta, amikor elfogadta a főszerepet, éppen magánéleti gondok gyötörték, és ez a darab segített neki, hogy maga mögött hagyja a nehézségeket.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..