home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Színek és ízek kavalkádja
(M.I.)
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Színek és ízek kavalkádja

Bár az eredeti elképzelés időpontját sajnos „elmosta” a napokon át tartó esőzés, sőt mi több, az újat is morcos fellegekkel árnyékolta be a szeszélyes tavaszi időjárás, a torontálvásárhelyieknek május hó utolsó szombatján végül mégiscsak sikerült összehozniuk a már hagyományos összhangteremtő rendezvényüket a vén eperfás Vásártéren.

A huszonnegyedik Debellácsi Karnevált és a sorrendben tizennegyedszer rajtoló, Gulašijada nevű pörköltfőző versenyt. Egyazon napon és egyesült lendülettel. Az első megmozdulás gerince a helyi elemisták álarcos-jelmezes utcai felvonulása volt. Az ízek kavalkádjában megméredzkedő mesterszakácsok a falu helyi közösségének szervezőbizottságától kapott „játékszabályai” alapján igyekeztek élményszerűt alkotni. Némi szabadtéri muzsikával is körítve, annak rendje és módja szerint. Feledve ezáltal, ha csak egy röpke pillanatra is, a mindennapok súrlódásait, illetve erősítve a jószomszédi viszonyokra építkező közösségi életet.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..