home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szilveszter az otthonunkban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2016.12.29.
LXXI. évf. 52. szám
Szilveszter az otthonunkban

A karácsonyi ünnepek még el sem múltak, de már elkezdhetjük tervezgetni, hogyan dekoráljuk ki a lakást az év utolsó napjára, főleg, ha vendégeket is várunk. Öltöztessük fel otthonunkat egy igazi, mindent elsöprő szilveszteri partira! Ehhez nem kell más, mint némi kreativitás.

Nem fontos lecserélni a karácsonyi dekorációt, csak át kell alakítani. Az adventi asztaldíszünket viszont ekkor már eltehetjük. Remek hangulatban telik majd az év utolsó napja, ha az egész lakásban hasonló stílusú dekorációt használunk.

Ha szilveszteri bulit szervezünk, remek hangulatot teremthetünk egy buja, gazdag és színes díszítéssel. Újévkor mindent szabad, ilyenkor engedjük ki az egész évi gőzt. A vendégek színes, bohém ruhában, trombitával és vicces álarcban is érkezhetnek. Ehhez bohém légkört is kell teremtenünk. A finom ételek mellett ilyenkor mégiscsak az italoknak van a legnagyobb szerepük. Hagyjunk nagyobb helyet a boros-, pezsgőspalackok és -poharak tárolására. Az újesztendőt mutatós, vagány koktéldekorációval is köszönthetjük. Az asztalon, a helyiségekben is gazdagon alkalmazhatjuk. Ilyenkor fontos, hogy minden fényben ússzon és csillogjon.

A házigazdák nem igazán kedvelik az egyik legnépszerűbb újévi kiegészítőt, a konfettit. Ez nem meglepő, hiszen az apró papírdarabkák mindenhol „elbújnak”, és még hónapokkal később is találunk belőlük néhányat a lakásban. Ennek ellenére mindig hatalmas sikere van. A szerpentint is érdemes kiakasztani egy-két helyre, mivel ez is fontos kelléke a szilveszteri díszítésnek. Csillámporral lefújt tollfüzért is felakaszthatunk a lakásba, nagyon elegánsan fog hatni.

Természetesen az este elengedhetetlen kelléke a pezsgő, melyhez pedig elengedhetetlen a pezsgőspohár. Ha nagyobb partit rendezünk, és attól félünk, hogy eltörik a szép, féltve őrzött készlet, akkor szerezzünk be műanyag pezsgőspoharakat, hiszen drága pezsgőt papírpohárból vagy büfés műanyag pohárból inni máskor is kiábrándító, hát még ezen az estén! Ha a pezsgőspohár talpát lefújjuk valamilyen fémszínű spray-vel, máris nagyon elegáns hatást érhetünk el. Emellett üvegvázákat is használhatunk dekorációként, arany- vagy ezüstszínű spray-vel lefújva, és arany, ezüst vagy színes gömböket tehetünk beléjük.

Mindenkinek van otthon kis vagy nagy ébresztőórája. Rakjuk az összeset egy helyre a nappaliban, szórjuk meg őket egy kis konfettivel, helyezzünk köréjük szerpentint, néhány fenyőágat, díszeket, gyertyákat, és akár ez is lehet a szilveszteri dekorációnk. Nincs is annál érdekesebb, mint amikor több óra egyszerre jelzi, hogy itt az éjfél, azaz kezdődhet valami új, valami más, valami szebb!

A lufit sem hagyhatjuk ki a szilveszteri hangulatból. A kiválasztott színsémának megfelelőt szerezzünk be, és nemcsak levegővel, hanem héliummal is felfújhatjuk. A léggömbök fel is akaszthatóak, de a szőnyegen vagy a padlón is jót mutatnak. Akár füzért is készíthetünk belőlük. Az a lényeg, hogy sok legyen belőlük. Apró ajándékokat is beléjük tehetünk, ha elég ügyesek vagyunk.

Nagyon fontos a színhatás. Használhatunk tarka dekorációt is, de az egyszínű is hatásos lehet. Az a legjobb, ha két, legfeljebb három színt választunk ki, de ez attól is függ, milyen korosztály vesz részt az eseményen. A fiatalabbak ugyanis jobban kedvelik a több színt.

A függönyünket is lecserélhetjük egy, a többi dekorációval megegyező vagy harmonizáló színű anyagúra, vagy pedig a függönytartóra is rakjunk szerpentineket, gömböket, csillagokat.

Gondoskodjunk pihenősarokról is, ahol a tánc után le lehet ülni. Erre a célra egy fotel vagy kanapé a legjobb.

Minden apró kiegészítő fokozhatja ennek az éjszakának a hangulatát. Figyeljünk tehát, hogy alaposan készüljünk rá fel!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..