home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szijjártó Péter: Minden támogatást megadunk a magyar cégek külpiaci sikereihez
Pannon RTV
2021.06.24.
LXXVI. évf. 25. szám
Szijjártó Péter: Minden támogatást megadunk a magyar cégek külpiaci sikereihez

A politikus emlékeztetett arra, hogy Magyarország Európában elsőként tudta újranyitni gazdaságát a koronavírus-járvány után.

A magyar gazdaság Európában leggyorsabb és sikeres újraindítása érdekében minden támogatást megadunk a magyar cégek külpiaci sikereihez, és ebből a szempontból kulcsterület a Nyugat-Balkán - hangsúlyozta Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerdán Észak-Macedóniában, Magyarország stipi konzulátusának megnyitóünnepségén vett részt.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány stratégiai döntésének köszönhetően Magyarország az Európai Unióban a leggyorsabb oltási kampányt tudta végrehajtani, és így Európában elsőként tudta újranyitni gazdaságát a koronavírus-járvány után.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar vállalatok hagyományosan sikeresek a Nyugat-Balkán országaiban. A magyar cégek nyugat-balkáni sikereihez szükséges kormányzati döntéseket pedig már meghozták - tette hozzá. Észak-Macedónia esetében ez azt jelenti, hogy a magyar Eximbank 115 millió eurós hitelkeretet biztosít magyar és észak-macedón vállalatok együttműködéséhez. Emellett a stipi konzulátus megnyitásával is a gazdasági kapcsolatokat kívánják erősíteni - magyarázta.


Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..