home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szerződés a Vízművek és a Graditelj között
(T. T.)
2015.03.25.
LXX. évf. 12. szám

A szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat, valamint az újvidéki Graditelj Építőipari Kft. szerződést írt alá a városi vízvezeték-hálózat kelet—nyugat irányú gerincvezetékének és a Lošinj utcai vezetékének a kiépítéséről. A szerződést a megrendelő Vízművek KKV nevében Tóth Godó Valéria, a közvállalat igazgatónője, a kivitelező nevében pedig Ilija Kalaba, a Graditelj Kft. igazgatója írta alá.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy az 5 km hosszúságú vízvezeték a Pacséri úttól majdnem a Severig köti össze a vízhálózatot.

— A tervdokumentáció 1 300 000 eurós beruházásról szólt, a közbeszerzési pályázat lefolytatása után viszont 796 000 euró értékben állapodtunk meg, tehát a tervdokumentációban előirányzott értéknél fél millió euróval olcsóbban lesz elvégezve a munka. Remélem, hogy a 2-es vízgyár kiépítésével kapcsolatban további megtakarításokra kerül majd sor. A 7-es kollektor kiépítése elkezdődött, április elején megkezdődik a 2-esé is — mondta a polgármester.

Tóth Godó Valéria, a Vízművek KKV igazgatónője elmondta, hogy a keleti és a nyugati vízellátó hálózat összekapcsolásával egyforma minőségű víz és nyomás lesz a rendszerekben.

— Áprilisban a csöveket szerezzük be, a fő munkálatok pedig júniusban kezdődnek, és egy évig tartanak. A vízellátás terén nem lesznek nagyobb fennakadások, a közlekedésben viszont adódhatnak gondok, hiszen a munkálatok idején bizonyos utcák, útszakaszok le lesznek zárva — mondta az igazgatónő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..