home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szertefoszlott marokkói álmok
Tóth Tibor
2022.12.14.
LXXVII. évf. 50. szám
Szertefoszlott marokkói álmok

Franciaország—Marokkó 2:0

Kártyavárként dőltek össze a világbajnoki döntőről szőtt marokkói álmok, miután a Gall Kakas megakadt az Atlasz Oroszlánjainak torkán. A mérkőzés inkább küzdelmes, semmint szép játékot hozott, melynek végén a két kapura lövésből ugyanennyi gólt szerzett Franciaország, szenvedve ugyan, de legyőzve a világbajnokság meglepetéscsapatát. Az első gólra nem kellett sokáig várni, miután a franciák már az 5. percben megszerezték a vezetést, amikor Griezmann passzolt vissza Mbappénak, akinek második lövése a marokkói blokkról a hosszú oldalon érkező Theo Hernandez elé került, aki előnyhöz juttatta a címvédőt. A gól után a franciák átadták a területet ellenfelüknek, és Unahi a 10. percben alaposan megdolgoztatta Llorist, de a francia kapus kitenyerelte a bal alsóba tartó lövést. 7 perccel később Giroud növelhette volna a gallok előnyét, de labdája a kapufán csattant. Az első félidőben Giroud és Mbappé előtt is adódott egy nagy lehetőség, a játékrész hajrájára alaposan felpörgött Marokkó azonban kis híján egyenlített, amikor El-Jamik ollózással próbálkozott, Lloris azonban a helyén volt. A második félidőben a franciák teljesen magukra húzták az észak-afrikaiakat, akik hiába adogattak a francia térfélen, jelentősebb helyzetet nem alakítottak ki a francia kapu előtt. A 79. percben dőlt el a találkozó, amikor Mbappe a marokkói tizenhatosban négy védőn hámozta át magát, lövése a marokkói védőkön megpattanva a csereként beállt Kolo Muani elé került, aki közvetlen közelről nem hibázott. Franciaország 2018 után újra döntőt játszhat, ahol ellenfele a Horvátországot legyőző Argentína lesz.

A további program: szombat, bronzmérkőzés: Horvátország—Marokkó (16). Vasárnap, döntő: Argentína—Franciaország (16).

Olivier Giroud (Szalai Attila rajza)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..