home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szeretet, figyelem és gondoskodás
Tóth Lívia
2019.04.07.
LXXIV. évf. 14. szám
Szeretet, figyelem és gondoskodás

Zentán már hagyománnyá vált, hogy április elején az előző évben született gyermekeknek különleges ajándékkal kedveskednek. A város területén létesített két rózsakert után, a Népkertben megkezdődött az újszülöttek ligetének a kialakítása.

A hétvégén az eddigi öt, emléktáblával megjelölt fa mellé, a 2018-ban világra jött 170 baba tiszteletére, odakerült a hatodik is, egy oszlopos kocsányos tölgy.

A faültetés ceremóniáját a község legifjabb polgárainak szóló sajátos tavaszünnepség keretében ejtették meg. Ezek a fák, csakúgy, mint a gyermekek, szeretetet, figyelmet és gondoskodást igényelnek – hangzott el a műsor kezdetén, és ezt a gondolatot fűzre tovább köszöntőjében Czegledi Rudolf polgármester is.

-- Szép szokás volt régen, és talán még most is van hagyománya, hogy a gyermek születésekor a szülők vagy nagyszülők facsemetét ültettek el. A fa ugyanis ugyanúgy gyökerezik és fejlődik a földben, ahogyan a gyermek a családban, nagyra nő, mint a kisgyermek, és kötődik a helyéhez, mint gyermekek a szülői házhoz. (…) Amikor építkezünk, akkor sem csak magunkra, hanem a családunkra is gondolunk, ha oktatási intézményeket újítunk fel, korszerűsítünk, a közösség érdekét tartjuk szem előtt, mint ahogyan a fák ültetése sem csak a mának szól. Valamennyien tudjuk, hogy a jövőnket a gyermekeink, az unokáink jelentik. A szülők feladata, hogy felkészítsék őket a saját útjuk megtalálására és végigjárására, miközben a szülőföld, az anyanyelv, a hagyományok szeretetét és tiszteletét is megtanítják nekik – hangsúlyozta a község elnöke és az önkormányzat nevében a tavalyi évben születettek mellett valamennyi gyermeknek és családjuknak boldogságot, egészséget és örömet kívánt az életben.

A programban Slađana Babin vezetésével a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány kis néptáncosai, Baji Endre irányításával pedig a Pitypang néptáncegyüttes tagjai mutatkoztak be.

(Herédi Krisztián felvételei)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..