home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„Szeressük vissza Magyarországot!”
Martinek Imre
2021.10.25.
LXXVI. évf. 42. szám
„Szeressük vissza Magyarországot!”

Lukácsy Katalin anyaországi színésznő és Béres Ferenc-díjas előadóművész tematikus estjét élvezhette magvető hó negyedik vasárnapján (október 24-én) a hertelendyfalvi közösség.

A Szeressük vissza Magyarországot! nevet viselő műsornak, mely egyébként a trianoni békediktátum centenáriuma évfordulójának apropójából készült el a nemzeti összetartozás jegyében, illetve indult útjára annak idején határtalan küldetésének eleget téve, idelent Délen elsőként a vojlovitzi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület nyújtott befogadó hajlékot.

Versek és gondolatok. Megzenésített versek és népdalok. A nemzetről és az összetartozásról. A kereszténység tiszteletét kifejező Mária-dalok.

Közös emlékezés 1956 hőseire. A művésznőhöz — egy gitárkísérettel előadott énekszám erejéig — párja, Fülöp József is csatlakozott. Végezetül pedig, mintegy zárszóként, a Kárpát-medencei Magyarok Kulturális Egyesületének (KMKE) elnöke, Fejér Tamás úr osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, az általa elnökölt egyesületet is bemutatva…

Másnap, dátumilag október 25-én, a magyarországi vendégek a kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület berkeibe kértek bebocsáttatást. 

A projektum támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a KMKE voltak.



A fotókat a szerző, valamint Martinek Viktor készítette

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..