home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szerencsétlen vereség
Tóth Tibor
2023.03.08.
LXXVIII. évf. 10. szám
Szerencsétlen vereség

Labdarúgó-szuperliga, 25. forduló

Topolya: TSC – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

TSC Aréna, 4500 néző, vezette: Milanović (Ćuprija).

Gólszerzők: Ratkov a 70., illetve Pešić a 20. és a 46. percben.

TSC: V. Ilić, Stojković (Vukić), Stojić, Ćalušić, Cvetković, Radin (Kuveljić), Đakovac, Milosavljević (Mirčevski), Petrović, Ratkov, L. Ilić (Szőke). Vezetőedző: Žarko Lazetić.

Crvena zvezda: Borjan, Rodić (Prutsev), Leković, Dragović, Vigo, Mijailović, Kangwa (Nikolić), Mitrović (Azarov), Kanga (Katai), Bukari (Srnić), Pešić. Vezetőedző: Miloš Milojević.

Pontok nélkül maradt a végig veszélyesebben játszó és több nagy helyzetet kihagyó TSC, az ellen a Crvena zvezda ellen, amely szinte kétszer került lőtávolba, és mindkétszer be is talált Ilić kapujába. A mérkőzés 5 perces csúszással kezdődött, mivel a C. zvezda kispadján több olyan személy is ült, akiknek nem ott lett volna a helye. Miután az illetéktelenül helyet foglalók felültek a lelátóra, kezdődhetett a várva várt összecsapás, mely először a 4. percben szakadt meg, miután kialudtak a reflektorok, és teljes sötétség borult a pályára. Ez még két alkalommal megismétlődött, majd az áramfejlesztő bekapcsolása után, 19.20-kor a mérkőzés 3. percétől folytatódhatott az egyébként 18.30-kor kezdődött találkozó.

Az első lehetőség a 18. percben a hazaiak előtt nyílt meg, amikor Petrović adott középre, Cvetković pedig kapásból mellélőtt. Két perc múlva vezetést szereztek a piros-fehérek. Bukari ugratta ki Pešićet, aki lerázta a védőket, és a kapu jobb alsó sarkába tekerte a labdát. A gól után a TSC sorra dolgozta ki helyzeteit, Borjan kapuja azonban ekkor még érintetlen maradt. A 22. percben Đakovac lőtt éles szögből, de a kanadai válogatott kapusa a helyén volt. Három perc múlva óriási egyenlítési esélyt mulasztottak el a topolyaiak, amikor Ratkov az ötös bal sarkáról kitűnően adott középre, de Milosavljević hat méterről nem találta el a kaput. A 32. percben Ilić lőtt a bal alsó mellé, újabb négy perc elteltével pedig a bal oldalon a belgrádi védőket többször is megbolondító Đakovac beadása után Ratkov középre fejelte a labdát, de Ilić elől mentettek a belgrádi védők. A félidő utolsó percei is tartogattak hazai helyzeteket: a 45. percben Ilić néhány méterről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanó labda pedig Radinról a kapu mellé ment. Egy perc elteltével Borjan a kapujából messze kifutva mentett Ratkov elől, a labda Stojkovićhoz került, aki távolról célba vette az üres kaput, ám Leković nagy nehezen mentett.

A második félidő elején azonnal hidegzuhany érte a hazai szurkolókat, ugyanis Kangwa átadásából Pešić lőtt a bal alsó sarokba. A 70. percben összejött a szépítés a hazaiaknak, amikor Ilić indította Ratkovot, aki tíz méterről bombázott a belgrádi kapuba. Az egyenlítésért küzdő TSC-ben Mirčevski és Vukić is csatasorba állt, majd Kuveljićet is becserélte a vezetőedző. Néhány perc elteltével sokan tizenegyest kiáltottak, amikor Leković a tizenhatoson belül gyanús körülmények között szerelte Ratkovot, a büntető azonban elmaradt. A 88. percben a moholi Szőke Adriánt is pályára küldte Žarko Lazetić, ám az eredmény már nem változott.

A TSC 49 ponttal a táblázat 4. helyét foglalja el, egypontos lemaradással a harmadik Čukarički és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, 50 pontos Partizan mögött. A következő fordulóban a topolyai csapat a 8. helyen lévő lazarevaci Kolubarához utazik, majd március 18-án a lučani Mladost látogat a TSC Arénába.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..