home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szerelmes gondolatok
Martinek Imre
2010.02.24.
LXV. évf. 8. szám
Szerelmes gondolatok

Csoportkép győztesekkel és szervezőkkelMint már hírül adtuk, az Antalfalvi Községi Könyvtár torontálvásárhelyi fiókrészlege január hó végén Bálint-napi irodalmi pályázatot hirdetett a helybéli Moša Pijade Általános Iskola felsősei számára. A februárderéki eredményhirdetés alkalmából re...

Csoportkép győztesekkel és szervezőkkel

Mint már hírül adtuk, az Antalfalvi Községi Könyvtár torontálvásárhelyi fiókrészlege január hó végén Bálint-napi irodalmi pályázatot hirdetett a helybéli Moša Pijade Általános Iskola felsősei számára. A februárderéki eredményhirdetés alkalmából rendezett gálaműsoron az alsósok és felsősök -- néhány, harminc évnél bizonyítottan idősebb vendéggel is ,,dúsított'! -- szurkolótábora töltötte be a József Attila MO enyhén hullámzó padlójú emeleti kistermét. Nemcsak nagy létszámban, hanem egyre izgatottabbá váló zsibongással is. Mint a sulis tanórák előtt általában, amikor olykor egy kissé hosszabbra sikerül a nagyszünet. Majd felzúgott a taps.
Felvezetőként szemelvények hangzottak el a Valentin-naphoz fűződő gazdag hiedelemanyagból, színes verscsokrok a magyar, illetve a szerb irodalom nagyjainak szerelmi opusából, Petrec Teodóra tolmácsolásában pedig három népdal csendült fel. Végül percekkel az eredményhirdetés ünnepi pillanata előtt, a magyar tagozatra járó hatodikosok mutatták be, miként is udvarolna napjainkban Rómeó szíve választottjainak, Juliskának és Mártikának. Pontosabban a csajok neki, mert ugye, a világ sora alaposan megváltozott Shakespeare bácsi kora óta! Erről írtak végső soron a dobogós tollforgatók is. Magdalena Nađ, Suzana Ćuga, Jovana Plavšić, Ivana Ilić, Nada Romanov, Vera Petrović, Kalmár Valentina, Petrec Teodóra... S amikor már-már az alsós kisleányok is szinte megrökönyödve néztek össze, hogy hiába a csipiszfogásos izgalom, bizony a fiúk aligha tudnak mást a hangoskodáson kívül, a szervezők Kiss Szilvesztert is rivaldafénybe szólították. A megszakított ,,leánysor'-t Búza Márta, Savić Aleksandra és Hubacsek Violetta bemutatkozása zárta. Végezetül a községi könyvtár igazgatónője, Marija Đuriš is válogatott néhány gondolatot az esemény apropóján.
Mint azt Gutvájn Hildától és Csongortól, a torontálvásárhelyi falusi könyvtár alkalmazottaitól megtudtuk, a pályázatra csaknem harminc munka érkezett be. Ebből a felhozatalból díjazott tizenkét fogalmazást (hat magyar, illetve ugyanennyi szerb nyelven íródott) a Zairi Györgyike, Mraznica Ilona, Petković Marija és Andrijević Slavica nyelvtanárokból álló zsűri. A díjnyerets műveket, persze jó nagy lámpalázzal, maguk a szerzők olvasták fel. Védnöknek a Bambino cipészüzem, a Monaplast nyomda, a Buona Sera pékség, valamint a DB online számítógép-szaküzlet jelentkezett. Ajándékaikat kiegészítendő a legsikeresebb alkotók mindegyike egy, a multikulturalizmus szellemét erősíteni hivatott füzetecskét is kapott, illetve vadiúj könyvtári tagsági könyvecskét minden vigaszdíjas. Valamennyi jelenlevő pedig egy kellemes hangulatban eltöltött délutánt, ami ha csak egy pillanatra bár, de sikeresen háttérbe szorította e nemes rendezvény révbejuttatása körül felmerülő helyi jellegű(?!) gubancok fanyar utóízét. Is.
Lám, lám, a latinok bölcselete ezúttal is igaznak bizonyult: Amor omnia vincit. De ha jobban belegondolunk, mi egyebet vár(hat)tunk volna egy hamisítatlan vérbeli szerelemtől?

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..