home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szerbiának felül kell vizsgálnia a migrációs politikáját
Pannon RTV
2023.09.19.
LXXVIII. évf. 37. szám
Szerbiának felül kell vizsgálnia a migrációs politikáját

Szerbiának felül kell vizsgálnia a migrációs politikáját – hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Pannon RTV Közügyek című műsorában. Hozzátette, követelni kell ennek az ügynek a kezelését, mert tarthatatlan a helyzet.

Pásztor István kiemelte, az országban nemcsak bandaháború zajlik a migránsok között, hanem a szervezett embercsempészet is virágzik. 2015-től folyamatosan ennek a jelenségnek vagyunk az elszenvedői, azzal, hogy napról napra mind durvább és durvább kereteket kap, és semmi nem történik azon túlmenően, hogy fokozódik a helyzet.

A fokozódó migrációs nyomás tarthatatlan, ellehetetleníti a polgárok mindennapjait – mutatott rá Pásztor István, aki arról is beszélt, hogy Szerbiára még 2015-ben rá lett erőszakolva az Európai Unió migrációs politikája, amit az ország annak reményében fogadott el, hogy egyre közelebb kerüljön a csatlakozáshoz.

Véleménye szerint a megoldás az lehetne, ha ezek az emberek addig, amíg nem kapnak menedékjogot, nem hagyhatnák el azokat a központokat, amelyeket valahol az észak-macedón–szerb határ közvetlen közelében kell létrehozni.

A VMSZ elnöke arra is rámutatott, hogy pártjának a migránshelyzet kezelésére vonatkozó álláspontját a politikai színtéren senki más nem vállalja fel nyilvánosan.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..