home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szerbiában csupán nyolcan kértek menedékjogot
MTI
2015.12.17.
LXX. évf. 50. szám

Csupán nyolcan kértek menedékjogot Szerbiában abból a hatszázezer emberből, aki az idei évben áthaladt az országon — hangsúlyozta Vladimir Cucić szerbiai menekültügyi és migrációs biztos a Vreme című szerbiai hetilap csütörtökön megjelent, legfrissebb számában.

A biztos kiemelte, hogy a szerbiai befogadó központokban jelenleg körülbelül hatezer embert lehetne elszállásolni, szükség esetén pedig bővíthetők is ezek az objektumok. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs szükség bővítésre, Szerbia ugyanis csak tranzitország. Megjegyezte azt is, hogy a Nyugat-Európáig vezető nyugat-balkáni útvonal többi országa sem fogad be ennyi embert. Véleménye szerint ugyanakkor ezek a helyek jól jönnek majd a migránsok elosztására vonatkozó kvóták bevezetésekor, amire néhány éven belül biztosan számítani kell.

Tomislav Nikolić szerb elnök ugyanakkor szerdán Brüsszelben a Johannes Hahn uniós bővítési biztossal és Gjorge Ivanov macedón elnökkel tartott találkozót követően arról beszélt, hogy Szerbia készen áll arra, hogy a téli időszakban befogadjon hatezer vagy akár még annál is több migránst.

Szerbiába jelenleg naponta körülbelül háromezer migráns érkezik, a nyugat-balkáni ország azonban november közepe óta csak a háború sújtotta övezetből, azaz a Szíriából, Irakból és Afganisztánból érkezőket engedi be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..