home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szerbiában befejeződött a voksolás
Pannon RTV
2023.12.17.
LXXVIII. évf. 50. szám
Szerbiában befejeződött a voksolás

20 órakor lezárultak a szavazóurnák Szerbia-szerte. A lakosok összesen 8273 ponton adhatták le a voksaikat, továbbá 81 külföldi szavazóhelyen is szavazhattak a szerb állampolgárok.

Az előrehozott köztársasági parlamenti választáson 18 lista közül lehetett választani. Ezeken 2817 képviselőjelölt neve szerepelt. A tartományi parlament 120 helyéért 13 lista 1282 jelöltje indult.

A Szabad Választásokért és Demokráciáért, valamint az Ipsos 19 órára vonatkozó részvételi adatbecslése szerint a szavazópolgárok 55,9 százaléka járult az urnák elé. Belgrádban 54,3, Vajdaságban pedig 56,3 százalékos volt a részvételi arány.

Az előzetes eredményekre 22 óra után lehet számítani. A hivatalos és végleges eredményeket csütörtökig kell nyilvánosságra hozni, ám ha meg kell ismételni néhány helyen a voksolást, akkor csak néhány hét múlva várhatók végleges adatok.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..