home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szerbiába zavartalanul áramlik a gáz, de az ország minden helyzetre felkészült
Tancsik Richárd
2022.04.28.
LXXVII. évf. 17. szám
Szerbiába zavartalanul áramlik a gáz, de az ország minden helyzetre felkészült

Zorana Mihajlović energiaügyi miniszter elmondta a Szerbiai RTV-nek, hogy a gáztranzit Bulgárián keresztül teljesen normálisan zajlik, de Szerbia minden helyzetre felkészült. Az államnak több mint egy hónapra elegendő gáz áll rendelkezésére föld alatti gáztárolókban, fűtőolajat is vásárolt, és az orosz partner is küldhet gázt Magyarországon keresztül.

Zorana Mihajlović az RTS Dnevnik című műsorában kijelentette, a lengyelországi és a bulgáriai orosz gázszállítások felfüggesztésének ellenére Szerbia rendszeresen megkapja a számára szükséges mennyiséget.


Zorana Mihajlović (fotó: Tanjug/ Mre/ Zoran Petrović/ bs)

A bolgár miniszterelnök és az energiaügyi miniszter egymásnak ellentmondó nyilatkozatai kapcsán, melyek szerint felülvizsgálják Szerbia irányába a gázszállítást, hangsúlyozta, a gáz áramlása most biztosan nem áll le, de minden lehetőségre fel kell készülni.

„Ez a tél senki számára, tehát egyik európai országnak sem lesz egyszerű. Nem lesz könnyű azon országok számára, amelyek 100 százalékban az orosz gáztól függnek, és Szerbia is közéjük tartozik. Több lehetőséget és alternatív útvonalat is tanulmányozunk. Tárgyalást folytatunk az alternatív útvonalakról, mivel a TransGas vállalatnak van szabad kapacitása a Balkáni Áramlaton, van szabad kapacitása a Bulgartransgasnak is Bulgáriában, illetve a Török Áramlat török kezelőjének is vannak szabad kapacitásai” — részletezte Zorana Mihajlović energiaügyi miniszter.

Forrás: Szerbiai RTV 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..