home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását
Pannon RTV
2022.02.26.
LXXVII. évf. 8. szám
Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását

Erről beszélt a Nemzetbiztonsági Tanács ülését követően Aleksandar Vučić, amikor az ülésen meghozott 15 pontból álló döntéssort ismertette.

Szerbia államfője sajnálatát fejezte ki az Ukrajnában történtek miatt. Kiemelte, hogy Belgrád a békés megoldás híve. Ugyanakkor elmondta, hogy az országnak nem érdeke, hogy bármilyen szankciót vezessen be Oroszországgal szemben. Jelezte, hogy Szerbia katonailag független és megőrzi neutralitását, ezért azt is elmondta, hogy a más államokkal közösen tervezett hadgyakorlatokat lemondják. A folyamatban lévőket pedig meghatározatlan időre felfüggesztik. A szerb elnök kifejtette, hogy a nemzetközi jogot fogják alapul venni és ez alapján fognak cselekedni, dönteni a továbbiakban is. A szerbiaiakat pedig arra kérte, hogy ők is az ország érdekeit tartsák szem előtt.

Foto: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..