home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Szerbia is készül az árvízhullámra
2024.09.16.
LXXIX. évf. 37. szám
Szerbia is készül az árvízhullámra

A Duna vízállása szeptember 24-e és 26-a között fog tetőzni, nem számítunk nagyobb problémára – emelte ki Miloš Vučević a szerbiai válságtörzs ülését követően.

A szerb miniszterelnök elmondta, a becslések szerint a tetőzés egy hétig fog tartani. A heves esőzések miatt a Duna vízszintje Bezdánnál, ahol a folyó belép az országba, négy méterrel fog emelkedni, ami rendes árvízvédelmi készültségi fokozatot jelent, tehát komolyabb problémákat nem okozhat a vízszint emelkedése.

Miloš Vučević szerint nincs ok pánikra. A szerb miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy Szerbiában elkezdett működni az extrém időjárási viszonyokra figyelmeztető SMS rendszer. Hangsúlyozta: a Duna vízszintjének emelkedése nem veszélyezteti a normális életet, és senkinek sem kell tartania attól, hogy anyagi károkat kell majd elszenvednie.

Forrás: Pannon RTV

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..