home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szerbia hatékonynak tartja az elektronikus betegkövetést
MTI
2020.09.24.
LXXV. évf. 39. szám
Szerbia hatékonynak tartja az elektronikus betegkövetést

Hatékonynak tartja az elektronikus betegkövetést Szerbia, eddig 23 ezren regisztráltak és 36 fertőzésgyanús személyt szűrt ki a rendszer.

A külföldről érkező szerb állampolgároknak az interneten kell regisztrálniuk és kitölteniük egy egészségi állapotukra vonatkozó kérdőívet. Ennek alapján a rendszer figyelmeztetést küld, ha fertőzésre utaló jelek mutatkoznak, és az utazónak jelentkeznie kell valamely kórházban.
Amennyiben nincs semmilyen tünet, tíz napon belül ismét ki kell tölteni a kérdőívet, és ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy nincs fertőzésveszély, az egészségügyi megfigyelés véget ér. Járványügyi szakértők szerint a rendszer hatékony lehet a nyaralásból hazatérők állapotának felmérésére és a lehetséges átfertőződések megakadályozására.
A Nyugat-Balkánon szerdáról csütörtökre 960-nal nőtt az igazolt fertőzöttek és 24-gyel a halálos áldozatok száma.
Csütörtökre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 81-gyel 33 080-ra, Koszovóban 62-vel 15 262-re, Észak-Macedóniában 183-mal 17 051-re, Montenegróban 290-nel 8940-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 344-gyel 26 077-re emelkedett.
Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 744-re, Koszovóban eggyel 619-re, Észak-Macedóniában öttel 710-re, Montenegróban öttel 151-re, Bosznia-Hercegovinában pedig tizenkettővel 794-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Fotó: Belgrád (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..