home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szerbia Európa-bajnok
Pannon RTV
2021.06.28.
LXXVI. évf. 25. szám
Szerbia Európa-bajnok

A szerb női kosárlabda-válogatott 63:54-re legyőzte Franciaországot az Európa-bajnokság döntőjében. A szerb lányok magabiztos és kemény játékukkal esélyt sem adtak ellenfelüknek a valenciai fináléban.

Szerbia legjobb női kosarasai magabiztosan kezdték a mérkőzést. Jól védekeztek, nem engedték meg a franciáknak, hogy kihasználják a magas játékosaikat a kosár közelében. A szerb csapat gyors tempót diktált. A második negyedben 18:18-as állás után 13 pontot szereztek sorozatban. Ezt követően kihagytak több támadást is, így a gallok felzárkóztak. Az első félidőt 5 pontos előnnyel zárta a szerb válogatott (31:26).

A térfélcsere után is a kékben játszó szerb lányok kezdtek jobban. Kemény védekezésükkel hibákra kényszerítették a franciákat, majd egy 10 pontos sorozattal 15-tel is elhúztak. Itt sem álltak meg és 18 pont is volt az előnyük, de a harmadik negyed végén a franciák kihasználták a koncentrációs hibákat és ismét visszajöttek 10 pont alá (48:40).

Az utolsó játékrészben kos kost követett. A franciák nem tudtak közelebb kerülni, így Szerbia válogatottja 63:54-re legyőzte ellenfelét. A szerb csapat legeredményesebb játékosai a 18 pontot szerző Yvonne Anderson és a 15 pontig jutó Jovana Brooks voltak.


Fotó: FoNet/FIBA

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..