home 2024. július 02., Ottó napja
Online előfizetés
Szerb nyelvi tábor
2012.01.25.
LXVII. évf. 4. szám
Szerb nyelvi tábor

Akcióban a táborlakókA téli szünidőben immáron másodszor szerveztek szerb nyelvi tábort a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. A január 12-én és 13-án megrendezett szabadidőprogram vezetője Kiss József tanár úr volt. Az alsós tanulóknak ezúttal a kötelező oktatáson kívül volt lehető...

Akcióban a táborlakók

A téli szünidőben immáron másodszor szerveztek szerb nyelvi tábort a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. A január 12-én és 13-án megrendezett szabadidőprogram vezetője Kiss József tanár úr volt. Az alsós tanulóknak ezúttal a kötelező oktatáson kívül volt lehetőségük ismerkedni és barátkozni a szerb nyelvvel. A tábor létjogosultságát leginkább az indokolja, hogy a csantavéri tanulók homogén környezetben élnek, ezért nem sajátíthatják el megfelelőképp az állam nyelvét, pedig ez elengedhetetlen feltétele a továbbtanulásnak. A szókincs bővíthető ugyan olvasás útján, a helyes kiejtés viszont csak gyakorlással sajátítható el. Ha erre nem fordítunk elég időt, akkor a magyar anyanyelvű diákok -- mivelhogy tisztában vannak nem kielégítő nyelvtudásukkal -- nem mernek beszélni szerbül, és a pályaválasztáskor is hátrányos helyzetbe kerülnek. A táborban hétköznapi témákat dolgoztak fel. A tanulók megtanultak bemutatkozni, egy munkanapjukat részletesen leírni, és az irányokat, az égtájakat is megismerték és elsajátították. Mindezt természetesen játékos formában, hiszen a tudás leginkább így sajátítható el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..