home 2023. szeptember 30., Jeromos napja
Online előfizetés
Szerb nyelvi felzárkóztató képzésről elsőéves egyetemisták részére
MNT
2022.08.02.
LXXVII. évf. 30. szám
Szerb nyelvi felzárkóztató képzésről elsőéves egyetemisták részére

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szak- választást, valamint, hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

2022. szeptember 5-e és 16-a között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium. Az idei évben a Vajdasági Jogászösztöndíj Programban résztvevő hallgatók is lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek ezen a képzésen.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, amelynek időpontja 2022. augusztus 29-e, hétfő, 10.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a temerini Kókai Imre Általános Iskola.

A képzés ingyenes, a szállást az MNT, míg az utazás és az étkezés költségei a résztvevőket terheli, és saját szervezést igényel.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Jelentkezni a https://breki.mnt.org.rs címen lehet, bővebb információt pedig a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 24., 14 óra.
Várják a jelentkezőket!

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..