home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szerb nemzeti ételeket készítettek a közgazdasági iskolában
Rózsa Krisztina
2023.03.22.
LXXVIII. évf. 12. szám
Szerb nemzeti ételeket készítettek a közgazdasági iskolában

A szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola az Erasmus+ projekt keretein belül egy hétig látta vendégül a Magyarországról, Szlovákiából és Romániából érkező tanárokat és diákokat.

Március 22-én délután a szabadkai diákok és tanárok megmutatták látogatóiknak, ők hogyan készítik el a nemzeti ételeiket. Ragu, rostélyos, csevap, ezek mind szerepeltek a listán, amivel a közgazdasági iskola diákjai és tanárai készültek.

Zombori Imre, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola igazgatója elmondta, az Erasmus+ Cook European Union 3 éves projekt, amelyben részt vesz négy iskola, egy-egy Szerbiából, Magyarországról, Szlovákiából és Romániából. A cél az, hogy szakácskönyvet készítsenek ezeknek a nemzeteknek az ételeiből. A tanárok és a diákok kiválasztottak néhány karakterisztikus ételt, megírták a lépéseket. Az egy hetes képzés arra szolgál, hogy megfőzzék, felvegyék videóra és elkészítsék az anyagot az internetes felületre, amely segít az oktatásban, és mások számára is elérhetővé válnak ezek a receptek. A projekt második részében pedig három diák és egy tanár kap lehetőséget, hogy kéthetes gyakorlaton vegyen részt a négy ország egyikében.

Az iskola célja az is, hogy minden évben legalább egy Erasmus+ projektet biztosítsanak, hogy a tanulók tapasztalati tudást szerezzenek és emellett egy európai országban is megszerezzék a szaktudásukat.

Bakó Imre, a hajdúdorogi görögkatolikus technikum szakoktatója szerint a szerb konyha nem sokkal különbözik a magyar ízvilágtól, és sok hasonlóság van az ízesítésben is. Elmondta, számukra nagyon pozitívum volt, hogy óriási vendégszeretettel fogadták őket. Fantasztikusan érzik magukat amellett, hogy rengeteget tanulnak a szerb konyháról.

Fényképezte: Rózsa Krisztina

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..