home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Szeptembertől ingyenes bölcsőde és óvoda
Bíró Tímea
2023.08.02.
LXXVIII. évf. 31. szám
Szeptembertől ingyenes bölcsőde és óvoda

A Szabadkai Városi Képviselő-testület holnap tartja a 38. ülését, melynek napirendjén 41 pont szerepel. Ennek kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót dr. Pásztor Bálint, a vkt elnöke.

— Többek között megvitatjuk a város költségvetésének a megvalósulásáról szóló jelentést, ami az év első hat hónapjára vonatkozik. A megvalósulás foka 49,23 százalékos, ezt ha beszorozzuk kettővel, akkor ez azt eredményezi, hogy az év végén közel 99 százalékos lehet a költségvetés megvalósulása, és azt gondolom, hogy ezt mindenféleképpen ideálisnak nevezhetjük. Szeretném ezúttal is megköszönni a polgároknak, hogy fizetik a vagyonadót, illetve a gazdasági társaságoknak, hogy munkahelyeket létesítenek Szabadkán, ugyanis a fizetésekből befolyt adók és a vagyonadóból beérkezett összeg teszi lehetővé, hogy a város és annak intézményei, közvállalatai működni tudjanak. Ezenkívül elfogadjuk a közvállalatok programjának megvalósulásáról szóló jelentést, valamint a nyereségük elosztására vonatkozó határozatokat. Szabadka város területén 14 közvállalat működik, ebből 13 működött nyereséggel. A közvállalatok feladata nem az, hogy nyereséget termeljenek, hanem az, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak a polgárok számára, amilyet megérdemelnek. A nyereségekből 47,4 millió dinár bevételre tesz szert a város. Az adókból és a nyereségekből megvalósuló bevételből olyan intézkedéseket tud a város végrehajtani, amik a polgárok szempontjából pozitívak és fontosak, ilyen például az óvodai ellátás ingyenessé tétele szeptember 1-jétől. Ez azt jelenti, hogy a holnapi vkt döntése alapján szeptember 1-jétől ingyenessé válik a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményekben az óvodai ellátás, emellett pedig a magánalapítású óvodai objektumokban is 10 000 dinár értékig gyermekenként, amelybe beletartozik a Vackor Iskoláskor Előtti Intézmény is, amelynek a Magyar Nemzeti Tanács a megalapítója — mondta el a sajtótájékoztatón Pásztor Bálint.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..