home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szeptember elsejei szórványszemle
2015.09.06.
LXX. évf. 35. szám
Szeptember elsejei szórványszemle

Szeptember elsején a szerbiai Bánság iskoláiban is becsöngettek, a korábbi évekhez viszonyítva sajnos érezhetően kevesebb tanulót szólítva a padokba. A régió magyar tannyelvű tagozataira íratott elsős kisdiákok pedáns lajstromozását hetilapunk online kiadása is felkarolta. A tanévkezdő fényképekből összeálló, folyamatosan frissülő album Kónya-Kovács Otília muzslyai, és Martinek Imre torontálvásárhelyi tudósítók közreműködésével készült. Fogadják szeretettel!

Mottó: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát amit szeretni fog.“ (Szent-Györgyi Albert)

Dél-Bánát


Székelykeve, Žarko Zrenjanin Általános Iskola, 12 elsős. Tanítónő: Rekalija Palló Teréz
(fotó: Szatmári Mihály)


Torontálvásárhely, Moša Pijade Elemi Iskola, 13 elsős. Tanítónő: Stanić Anna
(fotó: Martinek Imre)


Pancsova-Hertelendyfalva, Testvériség-egység Általános Iskola, Két elsős. Tanítónő: Kató Valéria (fotó: Miloš Carević)


Udvarszállás, a karasjeszenői Đorđe Maletić Általános Iskola kihelyezett tagozata, egy elsős. Tanítónő: Virág Gizella (fotó: Horváth Zegreanu Elena)


Ürményháza, a zichyfalvi Dositej Obradović Általános Iskola kihelyezett tagozata, egy elsős. Tanítóbácsi: Cseh János (fotó: Móricz Erzsébet)

Közép-Bánát


Muzslya, Szervó Mihály Általános Iskola — központi épület, 23 elsős. Tanítónő: Lukács Gabriella (fotó: Kónya-Kovács Otília)


Muzslya, Szervó Mihály Általános Iskola — Szervó Mihály utcai épület, öt elsős. Tanítónő: Precz Ilona (fotó: Kónya-Kovács Otília)


Erzsébetlak, Testvériség-egység Általános Iskola, öt elsős. Tanítónő: Pozsár-Halász Éva (fotó: Nagy Zsolt)


Törökbecse,  Miloje Čiplić Általános Iskola, 15 elsős. Tanítónő: Varga Szilvia
(fotó: Báló József)


Magyarcsernye, Petőfi Sándor Általános Iskola, hét elsős. Tanítónő: Kovács Csilla
(fotó: Nagy Radics Erzsébet)


Nagybecskerek, Sonja Marinković Általános Iskola, 20 elsős. Tanítónő: Csordás Hajnalka (fotó: Kónya-Kovács Otília)


Tóba, Petőfi Sándor Általános Iskola, öt elsős. Tanítónő: Trtica Zsófia
(fotó: Nagy Radics Erzsébet)


Lukácsfalva, a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola kihelyezett tagozata, két elsős. Tanítónő: Vass Dorotea (fotó: az iskola másodikos diákjai)


Szentmihály, a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola kihelyezett tagozata, öt elsős. Tanítónő: Varga Ildikó (fotó: Jelena Jenovay)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..