home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja, a népmese napja
2023.09.29.
LXXVIII. évf. 39. szám
Szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja, a népmese napja

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A népmese napja alkalmából Mesedélelőttöt rendeztek Horgoson. A művelődési ház előtti téren megtartott interaktív foglalkozáson a helybeli óvoda kicsinyei vettek részt több csoportban. Ez a program, amelyen Benedek Elek A három kívánság című meséjét dolgozták fel, a könyvtárral közösen valósult meg.

Sós Nóra programszervező elmondta, nem csak a népmesét, hanem a könyvtárba járást is szerették volna népszerűsíteni, hiszen ezek a rendezvények az olvasóvá nevelést is szolgálják.

Forrás: Magyarkanizsa község hírszolgálata

Fotó: Németh Ernő 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..