home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Szeptember 20-a
Martinek Imre
2024.09.20.
LXXIX.. évf. 37. szám
Szeptember 20-a

Ezen a napon hunyt el 1969-ben Budapesten prof. dr. Kováts István orvos, nőgyógyász, címzetes egyetemi tanár.


Budapest, Józsefváros — 2023. szeptember 27.

A magyarországi szülésznőképzés reformjának elindítója és megszervezője a Nógrád vármegyei Kálló községben született 1888. június 22-én. Oklevelét a Budapesti Tudományegyetemen szerezte 1914-ben, majd előbb a fővárosi, később a pécsi Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikán dolgozott… Főleg a szülészeti műtéttan különböző kérdései foglalkoztatták. Részt vett a II. világháborúban lebombázott Bábaképző Intézet újjászervezésében. Budapest székesfőváros nyolcadik kerületében (a Józsefvárosban), helyszínileg az egykori Bábaképző Intézet (Rökk Szilárd utca 13.) falán egy emlékét hirdető kőtábla tanúskodik a hajdanvolt időkről, amikor is igazgatója volt az intézménynek. (Külső hivatkozás: dka.oszk.hu)

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..