home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Szép színpadi beszéd
B. O.
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám
Szép színpadi beszéd

A péterrévei Zubcsik Ágnest az amatőr színjátszók idei bácskertesi szemléjén a szép színpadi beszédért díjazta a zsűri.

Ágnes, aki az óbecsei gimnázium 4. osztályos tanulója, a díj kapcsán elmondta, hogy tízéves kora óta többször is szerepelt színdarabokban, majd egy kis kihagyás után most, a péterrévei Karinthy Frigyes Színjátszó Kör tagjaként elvállalta Szerbhorvát György Sírcsinálók című darabjának egyik szerepét. Ez a szerep hozta meg számára a szép színpadi beszédért kapott elismerést. Ágnes egyébként nagyon szereti magyar anyanyelvét, az irodalmat, a verseket. Általános iskolás korában részt vett a könyvtárban szervezett szavalóversenyeken. Második gimnazistaként magyar szakos tanárnőjével irodalmi olimpián vett részt Aradon, igen szép eredménnyel. A tanárnője az idén is meghívta erre a vetélkedőre, de mivel érettségire készül, nem vállalta a részvételt. Az irodalmon kívül kedveli a történelmet, s érettségi után az Újvidéki Egyetemen kíván továbbtanulni kémia szakon. Arra a kérdésre, hogy Újvidéken bekapcsolódik-e a diákszínpad munkájába, azt válaszolta, hogy gondolkodott már rajta, de ez majd attól függ, hogy milyenek lesznek az ottani lehetőségei. Egyelőre az érettségi vizsgára való felkészülésre összpontosít.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..