home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szentmise elhunyt Slavko Večerin püspökért, halálának első évfordulóján, Szabadkán
2023.08.28.
LXXVIII. évf. 34. szám
Szentmise elhunyt Slavko Večerin püspökért, halálának első évfordulóján, Szabadkán

2023. augusztus 26-án, szombaton, a szabadkai Avilai Szent Teréz Székesegyházban, emlékezni gyűlt össze a Szabadkai Egyházmegye papsága és hívő közössége. A tavaly augusztus 26-án, rövid és súlyos betegség után elhunyt Slavko püspökre emlékeztek, halálának első évfordulóján.

A szentmisét, msgr. Roko Glasnović, dubrovniki püspök mutatta be, aki az idei szentkúti búcsúra érkezett városunkba valamint a Szabadkai Egyházmegye papsága koncelebrált, élükön, msgr. Fazekas Ferenc egyházmegyei kormányzóval. Msgr. Fazakas alkalmi szentbeszédében előszőr üdvözölte msgr. Glasnović püspököt és meghálálta neki a jelenlétét, majd hangsúlyozta, hogy amikor az elhunytra emlékezünk, mi, keresztények nemcsak a gyász fájdalmát hordozzuk, hanem Isten örökkévalóságának ajándékát is ünnepeljük, amelyre teremtettünk. Kiemelte, hogy Slavko püspök rövid püspöki szolgálata során új távlatok nyíltak, új kapcsolatok jöttel létre az egyházmegye papjai és hívei között, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy reménnyel telve nézzenek a jövőbe, legyenek jobb keresztények, néhai püspökünknek és barátunknak, Slavko Večerinnek pedig adjon az Úr örök világosságot és a mennyei haza örömét.

Az áldás után a vedég püspök és a papság elhunyt Slavko püspök sírjához mentek, ahol közösen imádkoztak  érte az egybegyült hívekkel.

Szöveg: Illés Hajnalka / a Szabadkai Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Kovács Ákos

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..