home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szentmihályon is megemlékeztek az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról
Borbély Tivadar
2024.03.19.
LXXIX. évf. 11. szám
Szentmihályon is megemlékeztek az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról

Március 17-én a színültig megtelt szentmihályi József Attila Magyar Művelődési Egyesület nagytermében tartották meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc emlékére szervezett alkalmi műsort.

A himnusz eléneklése után a magyar közösséget és a megjelent vendégeket Tóth Krisztián, a helyi József Attila MME elnöke és történelem szakos tanár köszöntötte, aki beszédében kitért a 176 évvel ezelőtti, példamutató és értékes magyar összefogásra és összetartásra, melyekre napjainkban és a jövőben is szükség mutatkozik.

Ezután Kerekes József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnöke szólt az egybegyűltekhez, majd az alkalmi műsorban egy-egy szavalattal, dallal és fogalmazások felolvasásával felléptek a helybeli Sonja Marinković Általános Iskola alsós és felsős diákjai, valamint a művelődési egyesület szakcsoportjai.

Habár a harmadik osztályba járó Tápai Zsófia és Zsanett testvérpárnak nem ez volt az első nyilvános fellépése, mégis izgatottan várták a műsor kezdetét. Lapunknak nyilatkozva elmondták, hogy a közönségnek a Március 15-e című verset olvasták fel — osztálytársaikkal együtt.

— Az előkészületekben és a gyakorlásban sokat segített a tanító nénink és a szüleink is. Az iskolában a tanító néninkkel beszélgettünk az esemény fontosságáról, a Mézeskalácsból pedig átírtuk a füzetbe Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét — tudtuk meg Zsófiától és Zsanett-től.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..