home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szent Ágoston nap Topolyán
2023.08.29.
LXXVIII. évf. 34. szám
Szent Ágoston nap Topolyán

A Keresztény Értelmiségi Kör augusztus 26-án Szent Ágoston napot tartott Topolyán, a Sarlós Boldogasszony templomban. Szent Ágoston a Keresztény Értelmiségi Kör védőszentje és minden évben más helyszínen ünnepeljük. Mintegy kilencven résztvevő érkezett Vajdaság tizenhárom településéről.

Ft. mgr. Szakály József topolyai plébános és Szabó Károly a Keresztény Értelmiségi Kör elnökének köszöntője után Ft. Bővíz László, nagykikindai plébános tartott előadást "Irgalma nemzedékről nemzedékre megmarad" (Lk 1,50) – Ferenc pápa üzenete a Nagyszülők és Idősek III. Világnapjára – címmel. Előadásában részletezte az időskor definícióját az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint, és az aktív időskor fontosságát a társadalomban. Mindenkit arra buzdított, hogy lehetőségei szerint maradjon szellemileg és testileg aktív. A résztvevők az előadás végén kérdéseket tehettek fel, amelyet Ft. Bővíz László megválaszolt.

Borbély Béla a Keresztény Értelmiségi Kör irodavezetője ismertette a szervezet őszi pogramjait.

Ft. mgr. Szakály József topolyai plébános bemutatta a Sarlós Boldogasszony templom történetét, amelyet Raichle J. Ferenc tervezett. Topolya legimpozánsabb épülete, 1906 óta áll a hívek szolgálatában. A templom ugyanazon a dombon helyezkedik el, amelyen a XVIII. században épült elődje állott 1904-ig.
Ezt követően Ft. mgr. Szakály József szentmisét mutatott be, majd a rendezvény ebéddel zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..