home 2024. szeptember 27., Adalbert napja
Online előfizetés
Szent Ágoston nap Adorjánban
2024.08.30.
LXXIX. évf. 35. szám
Szent Ágoston nap Adorjánban

A Keresztény Értelmiségi Kör 2024.08.24-én Szent Ágoston napot tartott Adorjánban. Az eseményen jelen voltak: partnerszervezetünk a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke és zarándokai, a Keresztény Értelmiségi Kör tagjai tizennégy vajdasági településről, összesen mintegy 150 személy.

Borbély Béla, a Keresztény Értelmiségi Kör elnöke és Bicskei Ibolya az adorjáni helyi csoport vezetője köszöntötte a megjelenteket. Ft. dr. Orcsik Károly, egyháztörténész, adorjáni plébános bevezető imát mondott. Előadónk ft. Horváth Ákos, a szabadkai Avilai Szent Teréz Székesegyház káplánja "Szeressük embertársunkat, vagy azért, mert jó, vagy azért, hogy jó legyen" - Szent Ágoston - Az imádság ereje Szent Ágoston szerint címmel tartott előadást.

– Az ember számára mindig fontos az imádság. Ma sokan csak akkor fordulnak Istenhez, amikor bajban vannak. Pedig a mindennapi imádság fenntart a víz felszínén az élet viharában. Kitartóan imádkozzatok úgy, hogy elmélkedtek is a kimondott szavakon. Beszélgessetek Istennel, merjetek hozzá fordulni, legyetek vele kapcsolatban! – buzdított a káplán.

A szünet után ft. dr. Orcsik Károly előadása során betekintést nyerhettünk a délvidéki katolikusok Trianon utáni történetébe. Ebéd után a program hálaadó szentmisével zárult az adorjáni Sarlós Boldogasszony templomban, amelyet ft. dr. Orcsik Károly és Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke mutatott be. A szentmisén elhangzott, hogy hasonlít a KÉK és a KÉSZ tagjainak a küldetése egy lelkipásztor munkájához, hitvallóként az evangéliumot kell minél több emberhez eljuttatniuk. – Fontos, hogy alázatosak maradjunk, és mindent Isten dicsőségére és tetszése szerint cselekedjünk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..