Szent László király oltalma alatt

Szent László király oltalma alatt

Ajánló: „A település születése és templomának építése szorosan összetartozik, egyikük sem létezhetne a másik nélkül.”

A mórahalmi római katolikus templom és egyházközség történetét bemutató füzetecskét ez év augusztusában nyomta kezünkbe egy helybéli kedves, idős hölgy. Mórahalmon.

Mi több, tette ezt egy olyan pillanatunkban, amikor az elcsendesedés és a viszontagságokon való átsegítésért történő hálaadás iránti belső szükségünk felülírt minden egyebet. Reánk köszönő vendéglátónk mindössze annyit kért tőlünk, vigyük magunkkal létezésük hírét. Ja, meg azt is, ha legközelebb újra erre vezet utunk, hezitálás nélkül térjünk be ismét.

A Szent László király templom hat esztendővel ezelőtt ünnepelte felszentelésének 110. évfordulóját. Ennek apropójából, vagyis a jubileum köré csoportosuló programsorozat keretében egy cikksorozat is napvilágot látott a Mórahalmi Körkép című városi magazinban. A lényegre összpontosítva, illetve hitelesen végigkövetve a templom, illetve az egyházközség távol- és közelmúltjának történéseit. A megjelent írásokból, továbbá az időközben (fel)jegyzett aktuális eseményekből folytatólagosan speciális kiadvány is készült.

Az egyházközség történetét a kiadvány szerkesztői Szécsi Imre (Alsótanya Kulturális, Művelődési és Turisztikai Közhasznú Egyesület) 1998-ban íródott tanulmánya és a plébánia krónikája, a Historia Domus kötetei alapján foglalták össze.

Mórahalmi, kedves ismerősünk ránk testált kérését egyelőre a helyszínen készített fotóinkkal próbáljuk teljesíteni.


A szerző felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szent László király oltalma alatt
Képmás
Facebook

Támogatóink