home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szent Iván-napi ünnepség lesz Muzslyán
Borbély Tivadar
2019.06.09.
LXXIV. évf. 23. szám
Szent Iván-napi ünnepség lesz Muzslyán

A muzslyai RÉMUSZ – Hagyományápoló Egyesület tagjai és a helyi közösség tanácsa — néhány civil szervezettel karöltve — vasárnap, június 23-án, Szent Iván-napi sokadalmat szerveznek a helyi közösség épülete (községháza) előtti parkban.

15:00 – Hagyományos körömpaprikásfőző-verseny (benevezési díj 200 dinár, a házigazdák 20 csapatnak biztosítanak 2-2 kg felaprított körmöt, melyből a csapatok (egyesületek, magánszemélyek) a körömpaprikást gázon fogják elkészíteni).

17:00 – Aszfaltrajzverseny óvodások és iskolások számára — a legötletesebb, legérdekesebb rajzok díjazva lesznek. Az érdeklődők kipróbálhatják a pikádót, a lengőtekét, a patkódobálást és a kancsikakezelést is.

19 óra magasságában — Eredményhírdetés és máglyarakás, ezt követően a Szent Iváni-tűz meggyújtása és megszentelése, a Péter-Pál napi almák parázsba dobálása, tűzugrálás, éjszakába húzódó vigadozás.

A többórás esemény alatt lesz még hangulatos ünnepi műsor és koszorúfonás, a hagyományápolók egyesületének szakácsai pedig minden érdeklődőnek finom körömpaprikással kedveskednek, melyet jutányos — 100 dináros áron lehet majd megvásárolni.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..