home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szent István-napi központi ünnepség Újvidéken
MNT
2021.08.21.
LXXVI. évf. 33. szám
Szent István-napi központi ünnepség Újvidéken

A Magyar Nemzeti Tanács augusztus 20-án, államalapító Szent István király szentté avatásának évfordulója alkalmából, ünnepi műsort rendezett az Újvidéki Színház nagytermében, megemlékezve nemzeti ünnepünkön az első magyar királyról és a magyar államiságról. Az alkalom fontosságát az is jelzi, hogy a Tartományi Képviselőház 2018-ban hozta meg A tartományi jelentőségű dátumok megállapításáról és ünnepélyes megjelöléséről szóló rendeletét, melynek egyik kiemelt tartományi jelentőségű ünnepe éppen ez a nap lett.

Ünnepi köszöntőt mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Igor Mirović tartományi kormányelnök mondott.

Az újbúzából sütött kenyeret ft. mgr. Paskó Csaba kelebiai plébános, a Magyar Nemzeti Tanácsnak és a testület végrehajtó bizottságának a tagja, nt. Dolinszky Gábor, a Szerbiai—Vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház püspökhelyettese, a Magyar Nemzeti Tanács tagja és nt. Orosz Attila bácsfeketehegyi lelkipásztor, bácskai református esperes, a Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának tagja áldotta meg.

Az ünnepi műsorban a zentai Mécsvirág együttes lépett fel.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..